top of page
17865968876466766.jpg

Lathund för valpköpare

Mer information och tips hittar du hos SKK - för nyblivna hundägare och regler kring hundhållning i Sverige finner du hos Jordbruksverket.

Vaccinationer & pass

Grundvaccinering mot parvo, valpsjuka och hepatit ges vid åtta veckor, innan valpen lämnar oss. Andra vaccinationen ges vid tolv veckors ålder. Revaccination vid 1 års ålder. Därefter vaccination mot parvo, valpsjuka och hepatit vart tredje år. Har du planerat att resa med din hund över landsgränser kan du passa på att ordna pass vid veterinärbesöket.

Registrera din hund hos jordbruksverket  

Hundregistret är ett nationellt register över alla hundar och vem som äger och ansvarar för hundarna. Det finns en lag om att alla hundar ska märkas och att det ska finnas ett register över både hundar och hundarnas ägare.

Försäkra din hund

Försäkra valpen gärna redan innan du hämtar den i ditt försäkringsbolag, vi har ett samarbete med Folksam och kan så klart varmt rekommendera dem. En stor fördel med Folksam är det samarbete dem har med flertal veterinärstationer i Sverige som gör det smidigt när en olycka sker.

Läsvärt!

Kontaktkontraktet av Eva Bodfäldt

Kontaktkontraktet vänder sig såväl till nyblivna som erfarna hundägare, till dig som vill ha hunden till sällskap och dig som vill arbeta eller tävla med din kamrat.


Bästa Starten - Maria Brandel 

För den mer ambitiösa hundföraren. I denna boken visar Maria dig hur du på ett kul och kreativt sätt kan leka dig fram till ett avundsvärd engagemang, högre fart, bättre fokus och mer träningsmotivation. Men träningen består av så många andra viktiga delar än moment. Här hittar du Marias recept på ett helhetskoncept för alla hundsporter där engagemang och tävlingsträning blir naturliga inslag i din träning.  

När du köper din valp hos oss bjuder vi på medlemskapet hos SSR första årer, SSR är Schipperkens rasklubb. Du får möjlighet att träffa "likasinnade" både i verkliga livet och på sociala medier. 
Som fullbetalande medlem får du även den tryckta tidning Schipperkenytt, som kommer ut med 3-4 nummer per år. 

Vom og hundemat det bästa för din hund!

Sedan 2013 har jag gett mina hundar enbart vom og hundemat då den alltid håller en hög kvalitet. VOM-serien är ett färskfoder producerat i Norge. Råvarorna som används kommer uteslutande från norska slakterier som är godkända och kontrollerade leverantörer av humanföda. Uteslutande norska ingredienser eftersom norsk boskap bär på lite sjukdomar. Kraven i Norge på husdjursproduktion är mycket strikt när det gäller djurskydd och djurhälsa och detta innebär säkra slutprodukter.

Anmäl er till valpkurs!

Själv går jag alltid minst en kurs med alla mina hundar, valpkurs, även om det börjar bli en hel del repetition efter några valpar. Detta då valpkurserna är ett utmärkt tillfälle att få till träning i sociala miljöer och dessutom träffa andra hundintresserade hundägare och utbyta erfarenheter, tips och trix.

Så från 4 månaders ålder, kolla om din lokala klubb eller någon privat tränare anordnar valpkurs.

bottom of page