top of page

Om Sanna - Kennelägaren

Jag som driver kenneln heter Sanna Wallma och har levt med hundar hela mitt liv. Som barn hade vi främst settrar som agerade jakthundar, men en del andra raser både blandningar och brukshundar. När jag och min man vart "vuxna" skaffade vi oss en Jack Russell som första gemensamma hund. Något år senare fick jag för mig att jag vill träna hund, jag visste inte så mycket om varken tävlingslydnad eller bruksgrenar och jag frågade min hunderfarna mor vad jag ska skaffa mig för något. En Malinois svarade hon, och en Malinois hanne fick det bli.


Dem första åren med Troy var inte en dans på rosor direkt, jag brukar sammanfatta denna tid som blod, svett och tårar. Men jag tog hjälp av erfarna hundtränare, jag och Troy utvecklade en relation jag är rädd att aldrig mer få uppleva. Vi gjorde en del starter både i lydnad och spår, tränade utöver det sök, specialsök och skydd tills han plötsligt 2020 drabbades av autoimmuna sjukdomar som på bara några månader gjorde honom riktigt sjuk. Som tur är så skaffade jag en malletik 2017, som är halvsyster till honom. Men med två Malinoiser hemma och två små barn som hellre springer till grannen för att leka med deras retriver Polly kände jag att vi kanske behöver en mer barnvänlig hund.


Ett par år av letande och funderande, dök plötsligt en bild på en svart liten hund upp, där var den, vår blivande ras! Lite googling senare förstod jag att det var en Schipperke jag hittat, och de bästa av allt, det är ju typ en Malinois i mini-format! 6 månader senare flyttade "Elda" in hos oss och jag matade henne tills hon nästan rullade fram.  Elda har inspirerat mig till att prova nya grenar inom hundvärlden, viltspår och agility, hon är som mig i en ofiltrerad format, hon skäller ju ut varenda jävel som sätter en fot in på vår tomt.


Jag har i hemlighet hela mitt liv drömt om att bli hunduppfödare, men aldrig riktigt hittat rasen innan Schipperken trädde fram, de är ju helt fantastiska!

sanna och troy_edited_edited.jpg
bottom of page