top of page
17917140523908580_edited_edited.jpg

Köpa valp av oss

Vi vill att du som valpköpare ska känna dig trygg med att välja oss som uppfödare, och vi vill känna oss trygga med dig som valpköpare.

När du köper en hund av oss följer vi självklart SKKs regler kring avtal, registrering och försäljning.


Vid leverans är valpen:

Registrerad hos SKK

Dolda fel försäkrad hos Folksam

Besiktigad & ID-märkt

Men vi garanterar dig även följande


Närvarande uppfödare

Vi vill vara närvarade i våra valpars hela liv och inga frågor är för dumma för att ställas. Vi vill hjälpa dig och vara en självklar partner genom hela hundens liv i med- och motgångar. Vi är intresserade av hur träningen går, hur hunden mår i vardagen och om ni är på utflykter, vi vill kunna glädjas tillsammans med er för era framgångar i träning, tävling, prover och utställning. Vi vill dela er oro om huden skadas, blir sjuk eller i värsta fall avlider, vi önskar att få finnas där med er genom hela hundens liv. 

Kennelträffar

Vi kommer att se över möjligheten att anordna kennelträffar till en början i samarbete med andra kennlar. Kennelträffarna ger en fantastisk möjlighet att  nätverka med andra hundintresserade, utbyta erfarenheter och träffa kullsyskon men även andra individer inom samma ras och genom detta bredda sin kunskap om rasen. Samtidigt har du möjlighet att utvecklas inom en viss gren eller testa på nya grenar inom hundsporten, kennellägrets innehåll styrs helt beroende av vad valpköparna har för intresse.

Våra förväntningar på dig som valpköpare

De allra självklaraste att du ska ge hunden ett aktivt och kärleksfullt liv behöver vi inte nämna eller att du följer SKKs och jordbruksverkets regler och riktlinjer kring hundskötsel, men här är vissa övriga förväntningar vi har på dig:


1) Utföra officiell hälsoundersökning; ögonlysning (vid 12 mån), undersökning av patella och HD-röntgen (12-24 mån) 
För att vi ska veta vad våra avelsdjur lämnar för avkommor behöver du engagera dig i att hälsoundersöka hunden. De är så klart även en fördel för dig att veta vad din hund har för förutsättningar och kan mota olle i grind om det skulle visa sig att hunden har defekter. Vi återbetalar 1500 kr undersökningsavgiften efter att resultaten blivit oficiella. Har du inte tänkt hälsoundersöka hunden ber vi dig vända dig till en annan uppfödare.

2) Deltagande vid en officiell utställning runt 24 mån ålder

Detta är för att exteriörmässigt veta hur våran uppfödning utvecklat sig vid vuxen ålder. Styrkor och svagheter i kullen.  

Bonus för dig, hunden och oss

Vi ser gärna att du deltar vid en BPH/MH med hunden, men då vi vet att de är väldigt bristfälligt med platser kommer vi inte att kräva detta utav er. De är så klart kul om ni deltar vid prover (ex. viltspår, lydnad, bruksprov) eller tävlar i agility, rallylydnad etc. de är inget vi kräver av dig som valpköpare, men ger en bekräftelse för oss som uppfödare att vi lyckats bevara den aktiva och arbetsamma rasen.  

bottom of page